6 nov

Nothing is gained without enthusiasm!

Bli med på å starte en entusiasme epidemi!

Gjennom jobben min på St. Olavs Hospital kommer jeg i kontakt med mange inspirerende og dyktige mennesker. Forleden hadde vi besøk av en som virkelig kan sies å være i denne kategorien. Tydelig, engasjert og ytterst tilstedeværende. Det er ikke til å legge skjul på at det er en kombinasjon jeg liker. Vedkommende er ofte leder for store og tunge prosesser/initiativ innenfor helsevesenet, og er helt avhengig av at alle involverte setter alle kluter til for å få ting til. Og hva gjør han for å lykkes?? Jo – danner en ENTUSIASMEGRUPPE. For et fantastisk ord! Jeg digger begrepet og alt som ligger i det. Tenk å få mulighet til å sitte i en entusiasmegruppe der alle ivrer mot samme målsetning!

Jeg har hatt mulighet til å sitte i mange slike entusiasmegrupper – egentlig. Forskjellen har vært at vi ikke har hatt så flott og energisk navn på prosjektgruppen. Nå vet jeg bedre. Fra nå av er entusiasmegruppe ett av mine favorittord. Jeg håper at jeg får mulighet til å delta i mange slike, på mange forskjellige områder.

CapaCare (nystartet initiativ fra St. Olavs Hospital med hensikt å utdanne helsepersonell i fattige land. Se tidligere blogginnlegg eller under ”CapaCare” i menyen) kan godt sies å være en slik entusiasmegruppe. Felles engasjement kokes sammen enten det er styremøter, reiser til Sierra Leone eller en kjapp samtale i løpet av en hektisk dag på sykehuset. Det er en veldig god følelse å ta del av. Det som kommer ut av det er ren energi og glede for min egen del. Engasjementet er med på å løfte livskvaliteten fordi jeg opplever tiden sammen med entusiasmegruppa som målrettet, morsom og ikke minst givende.

Den beste resepten mot kjedsomhet og lange, mørke og ensomme kvelder, må være å delta i en entusiasmegruppe. Oppskriften er enkel:
1. finn en sak/et mål som gjør at du kjenner at det gnistrer innvendig
2. finn andre som føler det på samme måte
3. Finn et egnet møtested og sett igang.
(I de fleste tilfeller er det gratis.)

Nothing is gained without enthusiasm!
Lykke til!


2 kommentarer til “Nothing is gained without enthusiasm!”

  1. Gry Molvær

    Helt ENIG!!! Høres energisk og utelukkende poistivt ut 🙂 Oppskriften er allerede trykket til mitt bryst 🙂

  2. hildemerete

    Du har mye å bidra med her Gry! Sett igang:-)