13 nov

Drivhuseffekten

Vakre blomster, Sierra Leone.

Jeg leste et sted at det å ha et mål uten å skrive det ned, er som å ha en pose frø, men ingen jord! Det er noe å tenke på. Det ligger mye mer kraft og vilje i det skrevne ord. Ekstra ”power” blir det dersom du i tillegg forteller om målene dine til andre personer rundt deg. Publiser det på Facebook og kjenn den ekstra forpliktelsen som kommer i kjølvannet av det.  Om du tør da…

I og med at dette er min egen blogg benytter jeg anledningen til å skrive om mine mål og drømmer akkurat her. På den måten blir bloggen mitt eget drivhus. Drivhuseffekten er i denne sammenhengen forhåpentligvis slik at jeg i enda sterkere grad våger å gå etter drømmen!
Helt siden jeg var barn har jeg vært skrive-entusiast. Stilene på skolen ble alltid levert inn før fristen gikk ut. Historiene kom lett og jeg likte selve skriveprosessen – fra start til slutt. Begrepet om tid og sted forsvant, og jeg var i ”flow”. Drømmen om å få utgitt en (barne)bok var nok med meg allerede da.

I voksen alder har jeg gjenopptatt ”skriveriene”.  Små historier skapes og med skjelven og ydmyk hånd har jeg sendt inn til diverse forlag. Til dags dato uten å lykkes. ”Vi takker for at vi fikk lese manuset ditt og ønsker deg lykke til videre”. Og som for å virkelig trykke inn hvor vanskelig det er å få antatt barnebøker, slenger de gjerne på setningen: ”Det å få antatt en barnebok er svært vanskelig”. Ikke mye heiarop med andre ord.  Det blir nesten som en oppfordring om å ikke sende inn mer… Men drømmen og målet er med meg fortsatt. En klisjé – men likevel – det gjelder å ikke gi opp!

Et godt tips jeg har lyst til å dele, er å skaffe seg en suksesskompis eller flere. En suksesskompis er en person jeg kan diskutere med underveis og som er villig til å dele både frustrasjon og gleder. En person som kan gi meg et klapp på skulderen når de store motbakkene kommer. Og en person som kan være like glad som meg når målet endelig nås! For sikkerhets skyld har jeg flere slike. Personer som tror på meg –  selv på de dagene da jeg har mistet troen både på drømmen og meg selv. Jeg er takknemlig for at dere finnes!


4 kommentarer til “Drivhuseffekten”

 1. Gry Molvær

  Steike så bra skrevet, Hilde Merete!!! Du er knall tøff som tør å by så mye på deg selv! Jeg digger ærligheten din – det gir trygghet. Som du vet er du en av mine store inspiratorer når det gjelder å sette seg mål. Jeg har testet ut et par av dine tips til hvordan en faktisk skal klare å nå målene…det funker kjempe bra!!! Keep writing!!! Stor klem!

  • hildemerete

   Du er raus med god-ordene Gry! Jeg setter stor pris på dine tilbakemeldinger. Du er en suksesskompis på alle mulige områder 🙂 Jeg er superglad om mine tips kan bidra til at du når dine mål. Stor klem tilbake til deg!!

 2. anders nyman

  Jag citerar Gry «Keep Writing».
  Du har uppenbarligen en inre kraft som du osjälviskt delar med dig av. I detta mediabrus har du lyckats fånga mitt intresse att följa din blogg, och jag känner mig säker på att jag är i gott sällskap.
  Nu citerar jag Gry igen «stor klem!»

 3. hildemerete

  Takk Anders! Så fantastisk hyggelig at du kommenterer. Det er spennende å tenke på at bloggen går ut over norskegrensen… Stor klem til deg også!