22 des

Inspirasjon søkes

Skinnende barneøyne...

Det er noe eget med å sitte og observere personer som er svært dyktige i det de gjør. Det kan være alt fra å utføre en profesjon til å gjøre noe helt spesielt med handling eller ord. Den siste helgen før jul har jeg hvert år muligheten til å oppsøke et medisinsk miljø i Amsterdam som arrangerer kurs som tar pusten fra deltagerne. Stikkord: proft, presist, nytt, inkluderende, fengende og med glimt i øyet. Møteledere og foredragsholdere er ledende innen sine fagfelt og øser av sin kunnskap. De fremhever hverandres prestasjoner og kommuniserer seg imellom med en tone som er preget både av humor og respekt. Jeg ser ikke bort fra at det også her er konkurranse om å være best, men jeg tror at et slikt miljø er sunt så lenge man er trygg på egne prestasjoner.

Så gjør det heller ingenting at nettopp denne kongressen arrangeres på et flott hotell i sjarmerende Amsterdam. Hotellet følger opp med service på alle mulige områder. Og da mener jeg områder som jeg ikke engang visste at det gikk an å yte service på. Bare det at det eksisterer en egen putemeny for valg av hodepute, er med på å løfte opplevelsen og jeg føler meg prioritert. Den velkjente brettede spissen på dopapiret er selvfølgelig til stede – og de bretter ikke bare morgen, men også kveld. Med fare for å virke overfladisk må jeg innrømme at jeg setter pris på denne luksusfølelsen fra tid til annen. Kanskje en damegreie?

Hyggelige måltider og sosialt samvær med gode kolleger skaper det perfekte innhold for denne helgen. Jeg er så glad for at jeg jobber i et miljø hvor det å være i en konstant læringsprosess blir ansett som viktig, og at det å oppsøke slike kongresser som nettopp beskrevet, blir prioritert i en travel hverdag. Det inspirerer!

Inspirasjon kan fås gjennom så mangt. Bøker har, for meg, alltid vært en utømmelig kilde til inspirasjon. Bøker skrevet om eller av mine helter, er favoritten. Et eksempel på dette er Lance Armstrong. Bøkene om hans liv etter at han fikk kreft, har vært en stor inspirasjonskilde og lest med stor iver flere ganger. Bøker om personer som har lyktes, gjerne mot alle odds, vil alltid stå høyt i kurs hos meg.

Likevel finner jeg størst inspirasjon i møte med mennesker som treffer en nerve hos meg. Det kan være noen som har klart å gjøre noe jeg har lyst til å få til, eller noen som har dratt i gang prosjekter som inspirerer meg rett og slett fordi de viser at alt er mulig så lenge man setter alle kluter til. Som hovedpersonen i forrige blogginnlegg sa i sin presentasjon: ”Den berømte veggen er til for å skille de som vil, fra de som virkelig vil”. Jeg synes det er fint å møte mennesker som demonstrerer dette i praksis.

Sist, men ikke minst, finner jeg stor inspirasjon i å stå i barndomsdrømmen og møte skinnende barneøyne midt i jungelen i Afrika. Å se håpet om en bedre framtid for de som har minst!

Hva inspirerer deg?


2 kommentarer til “Inspirasjon søkes”

  1. Bjørn Eirik Kirkeberg

    Takk for flotte tanker. Jeg blir alltid inspirert av mennesker som med naturlighet øser av sin kunnskap til hjelp for andre mennesker; i motsetning til dem som av briljerende egeninteresse benytter kunnskapen som eget springbrett.
    Jeg lar meg også inspirere av mennesker med en utrettelig ståpåvilje som aldri gir opp.

    • hildemerete

      Takk for kommentar Bjørn Eirik! Vi inspireres nok mye av det samme… Jeg tenker at mange har blitt inspirert av dine foredrag også!