3 mar

3 enkle steg til et fullkomment liv!

Tre enkle trinn-prinsippet!I lengre tid har jeg hatt en interesse for, og stor fascinasjon av, amerikanske artikler som har overskrifter i samme kategori som dette blogginnlegget. Denne typen overskrifter er smarte på mange måter. De skaper interesse, de er konsise, gir gode råd og de omhandler gjerne områder i livet der mange er på evig søken og er svært lydhøre for all mulig input.

Når sant skal sies inneholder de gjerne gode – ja til og med svært gode –  punkter. Det er en av grunnene til at jeg bruker tid på å lese dem.  Dybden i artiklene kan nok i mange tilfeller diskuteres. Kanskje mangler den viktigste informasjonen – at de såkalte enkle punkter gjerne krever lang tid og knallhard jobbing på ett eller et fåtall priorterte områder. For det er vel fremdeles slik at ingenting kommer av seg selv?

Gode ting kan likevel komme ut av denne typen av artikler. De kan inspirere og motivere til å tenke i de rette baner. Og det kan da absolutt være noe å ta med seg! Ofte er det slik at en liten inspirasjon kan sette i gang tankeprosesser og ønsker som  – dersom det legges ned mye fokus og arbeid i det  – kan lede til store forandringer av positiv art. Hurra for det! Noen kan sikkert også finne en slags rettesnor i slike artikler. En slags ”hvordan gjøre det”.  Da gjelder det bare at gjennomføringen blir like vellykket.

Det får meg til å lure på hva den optimale overskriften kan være? For i denne sjangeren er det tydeligvis ingen hindringer. Hvilke overskrift hadde fanget flest antall øyne?
Idag vil nok overskrifter innen kategorien ”kropp/trening” falt i smak hos veldig mange. ”Tre kjappe trinn til en superslank kropp” eller ”tre enkle steg til treningsavhengighet og pur glede”.

Om morgenen kunne jeg tenkt meg ”to kjappe trinn til et perfekt ytre”. Eller kanskje ”tre enkle grep for full hverdagslykke”. Noen dager hadde jammen ikke ”Tre enkle steg til maksimalt overskudd” vært å forakte heller. Og når jeg skal betale regninger kunne jeg ønsket meg ”ett enkelt og kjapt trinn til full konto” (litt kriminell klang over den der… )

Som dere skjønner har jeg store glede av slike artikler og jeg kommer til å fortsette og lese dem. Kanskje fordi jeg innerst inne håper at den superenkle oppskriften som jeg så sårt trenger, vil komme…
Uansett kan jeg ikke love at denne typen overskrift ikke vil komme igjen i bloggen min. Til det er de rett og slett for gode!

 


2 kommentarer til “3 enkle steg til et fullkomment liv!”

 1. fjellcoachen

  Tre gode grunner til å problematiseredenne type overskrifter:

  1 De er ofte generaliserende
  2 Verden er ofte mer komplisert
  3 «Det er jo bare å–» logikken kan virke direkte demotiverende for folk som av ulike grunner ikke kommer i gang med endringsarbeidet sitt.

  Når det er sagt, så følger jeg deg i det du sier, det er ofte svært gode poeng i disse listene:-)

  • hildemerete

   Helt enig Hedvig. Derfor fikk jeg også lyst til å skrive dette innlegget med et skrått blikk på denne type artikler. Takk for at du kommenterer 🙂