10 jun

Fra null til dritt på under et mikrosekund!

 

”Tosk! Det var det jeg visste! Du klarte ikke å gjøre det sånn som du hadde planlagt. Hadde du bare anstrengt deg litt …  Trodde du virkelig at du skulle få det til?”

En krangel mellom et gammelt ektepar ? Iltert oppgjør mellom to tenåringer?
Nei da – i denne ordvekslingen er det bare en person. Dette er hva Jeg sier til Meg selv i situasjoner hvor jeg har mistet trua, og mål og drømmer bare blir latterlige og pompøse forestillinger. Hva trodde jeg egentlig jeg skulle klare?

Denne nitriste og lite nyanserte samtalen kan spoles av på null komma niks. Og effekten kan spre seg raskt om jeg ikke er oppmerksom. I slike situasjoner er jeg det motsatte av høy og mørk. Jeg er liten, slått til jorden av et tog jeg ikke så komme. Det går fra null til dritt på mye under et mikrosekund!

Men nå vet jeg imidlertid bedre. Dette innvendige, snakkende spøkelset kan styres. Jeg forlanger å være sjef i eget hode! Den enkleste oppskriften for meg er å overhøre det eller le det bort. Latter er en god antidot. For det meste bruker jeg en taktikk inspirert av mine barn. Når de sitter på rommene sine med høretelefoner på, er de nemlig tilnærmet umulig å få kontakt med. Slik skal jeg også være i tiden framover. Når samtalen i hodet snurrer i gang,  tar jeg rett og slett de imaginære høretelefonene på – og det med et smil!

For jeg kan nemlig fortelle deg en hemmelighet om slike dumme tanker. De er veldig tydelige og overbevisende første gangen de smeller til mellom ørene. Men om du spør med et smil om munnen:  ”Jeg hørte ikke hva du sa? ”– kan jeg love deg at det ikke samme snerten over neste framføring av det nedslående budskapet!

1-0 til meg – over meg!