5 aug

Go to the start!

 

Du tenkte kanskje at jeg var inspirert av olympiske leker? Ikke i det hele tatt. Sannheten er at jeg alltid har elsket begynnelser. Det å starte på noe.

Jeg har alltid frydet meg over blanke ark. Og de tilhørende fargestiftende for den saks skyld. Tanken på noe nytt og spennende, upløyd mark, noe ufullstendig som kan fullstendiggjøres, en forventning om en endring til det bedre   – eller bare rett og slett et ønske eller håp om en lykkelig slutt. Begynnelser har nesten en berusende effekt!

Nye notatbøker må handles inn. Lange lister med gjøremål må skrives. Listelykke. Stryke ut etter hvert som prosjektet drives framover. Jada.

For begynnelser kan være både store og små. Et stort og ambisiøst prosjekt som det å skrive en bok, omskolere seg eller endre livsstil. Eller det å skrive et nytt blogginnlegg. Vil jeg få det til og hvordan blir resultatet? For om jeg er god på begynnelser, er jeg ikke alltid like bra på avslutninger. Det er en innrømmelse. Årsaken er som oftest at jeg har planlagt for dårlig.

For meg er det viktig at det er mange høydepunkter mellom begynnelser og slutt. Og at retningen stemmer med det livet jeg ønsker å leve. I alle fall på de aller største prosjektene. Jeg har tidligere i denne bloggen nevnt babyskrittene. De viktige, små tiltakene du gjør hver eneste dag og som leder prosjektet framover – sakte og sikkert.
Og når jeg trenger å helle bensin på motivasjonsbålet underveis, drømmer jeg om at jeg er i målet. Hvordan vil jeg føle det da? Hvor stolt vil jeg være? Hva vil være annerledes? Hvor bredt vil jeg smile? Hvor godt vil det gjøre meg? Visualisering er magisk. Gratis og helt ufarlig rus!

Faktisk er det slik at det er mange begynnelser som kan beruse oss. Men det er lett å gå glipp av dem om du tar dem som en selvfølge. En ny måned, en ny dag eller en ny kveld!

Tør du la deg beruse over alle begynnelsene i ditt liv?