29 aug

Emmanuel fra Sierra Leone

Emmanuel og dr Ingrid Høye

Jeg har lyst til å introdusere dere for Emmanuel fra Sierra Leone.

Emmanuel er en mann tidlig i trettiårene. Opprinnelig var Emmanuel en av en søskenflokk på ni. Nå er det syv igjen.

Emmanuel er en av de heldige som har hatt mulighet til å ta utdanning. Han har treårig helseutdanning som Clinical Health Officer (CHO, tilsvarende sykepleier). Som en dyktig CHO, med et stort ønske om å bidra til å redde liv, ble Emmanuel den første studenten som ble tatt opp i vårt kirurgi-opptreningsprogram. I regi av vår humanitære organisasjon, CapaCare, har Emmanuel fått opplæring i 1,5 år allerede. Etter to år slipper vi ham, vel viten om at han kan håndtere både brokkoperasjoner og keisersnitt på en forsvarlig måte. Gjennom vårt program har han allerede bidratt til å redde mange liv. Emmanuel har blitt en helt og en uunnværlig ressurs i et land hvor antallet kirurger er tilnærmet null.

Akkurat nå er Emmanuel ut på sin livs reise. Sammen med likesinnede fra hele Afrika er han valgt ut til å delta på et to-ukers kurs i Sverige. CapaCare stiller som sponsor. Vi har utstyrt ham med flybilletter, flybussbilletter og ordnet med overnatting. Og litt lommepenger. Slik at en helt fra Sierra Leone kan klare seg her i Skandinavia, hvor det ikke er uvanlig at det til og med koster penger å gå på do. Nokså uvant for en kar fra Sierra Leone.

I neste uke kommer han på besøk til Trondheim. For å besøke St.Olavs Hospital og – som han selv sier – ”the CapaCare family”.
Vi gleder oss til du kommer Emmanuel Lordbrahams!


2 kommentarer til “Emmanuel fra Sierra Leone”

  1. Marie

    Hilde Merete, tack för att du delar med dej 🙂 Jag är stolt över att få lov att följa CapaCare´s arbete på nära håll via dej och CapaCares newsletter!!! Hälsa duktiga Emmanuel// marie

    • hildemerete

      Takk Marie! Vi er heldig som får være med på prosjektet. Jeg lover og hilse!