9 sep

Englevingene i København

Det er midt på blanke formiddagen. Jeg kaster et stjålet blikk på mannen ved siden av meg i butikken. Skjønt stjålet og stjålet – sannheten er egentlig at jeg nistirrer. Mannen er ikledd hvit truse og platåsko. På ryggen har han ett av de flotteste par med englevinger jeg noensinne har sett. Han ser at jeg stirrer og sender meg et strålende og uforbeholdent smil. Jeg kan ikke annet enn å le og gir ham tommelen opp! Jeg kjenner at varmen og gleden han representerer kan kategoriseres som svært smittefarlig, dog med utelukkende positive bivirkninger.

Tilfeldighetene vil ha det til at den årlige spa- og bestevenninneturen til København, faller samtidig med ”Gay Pride”. Det er vanskelig å ikke bli smittet av energien som flyter. Alkoholen flyter også, men det er en annen sak. Ingen antrekk er for store og ingen for små! For noen stiller faktisk naken. Bare så det er sagt. Taktfaste dunk fra lasteplan som er overfylt av mennesker som vil feire frihet og retten til å være den de er  – uten forbehold!

Å være tydelig på hvem man er, er viktig i alle settinger. Det å gi et løfte til omverdenen på hvem du er og hva du ønsker å bidra med. Kjenne deg selv så godt at du vet hva du vil bruke livet ditt til og hvordan du vil bli omtalt når du en gang forlater denne verden. For ved å vise hvem du er vil også andre vite hva de kan forvente av deg!

En måte å øke tydeligheten på er å engasjere seg i noe. Vis omgivelsene hva du er opptatt av. Start en lokal gruppe som har felles interesser. Ta initiativ til en ny aktivitet på jobben. Ta ledelsen innen et bestemt område.
Start din egen ”entusiasmegruppe” hvor dere kan løfte hverandre til nye høyder.

En annen måte er å fortelle til andre hvilke mål du har. Del dine tanker om fremtiden. Fortell om visjonen din og få et nettverk av likesinnede. Skaff deg et publikum!

Med økt tydelighet kommer også økt fokus. Fokus på de gode egenskapene du ønsker å vise omverdenen. Dette vil gi deg et fortrinn. Andre vil vite hva du er god på! Kanskje dette til og med kan være med på å gi deg drømmejobben?
Om det gjør deg til et bedre menneske? Ja det skulle ikke overraske meg.

Det kan nok være smart å spare englevingene til de rette anledningene. Jeg kjenner ikke bakgrunnen til englemannen, men han ga meg en viktig påminnelse om å være den man er. Fullt og helt. Og at det er viktig å feire en gang i blant!

“Champion the right to be yourself; dare to be different and to set your own pattern; live your own life and follow your own star.”
Wilfred Peterson

 

(Innlegget er tidligere publisert hos Fjellcoachen, hvor jeg var invitert som gjesteblogger) 


4 kommentarer til “Englevingene i København”

 1. Gry Molvær

  he he he VELDIG bra!!! 🙂

  Den 9. sep. 2012 kl. 19:53 skrev HILDE MERETE:

  > >

  • hildemerete

   Takk Gry! Neste gang tar vi på oss englevingene og platåskoene vi også… 🙂

 2. wilmawaldum

  Jess! Jeg er også med!

  • hildemerete

   Velkommen skal du være Wilma! 🙂