12 sep

En spesiell form for selvtortur

Har du noen gang gruet deg så voldsomt til noe at det har overskygget alt annet i livet ditt? Har du ligget våken om nettene, mens tankene kverner om og om igjen om det samme? Har du kjent på kvalmen som ligger i mageregionen et sted?

Da vet du hvordan jeg har det akkurat nå. Jeg er ubehagelig langt unna min egen komfortsone. For visstnok er det her moroa skal være??

For de av dere som kjenner til bloggen min fra tidligere, så vet dere at den store drømmen er å bli forfatter. Hårete mål? Ja så til de grader. Å bli antatt av ett av de store forlagene kan definitivt sammenlignes med å slippe igjennom det berømte nåløyet.

Jeg har liten selvtillit på det å skrive. Ikke er jeg spesielt god i norsk heller. Men jeg har lyst til å formidle budskap med innhold. Et innhold som kan påvirke folk i positiv forstand.
Lysten på å få dette til, tar meg fram på steinete og glatte stier – over bratte juv – og ned skråninger hvor det er stor risiko for å falle og brekke nakken. Bare det å vite at andre leser det jeg har skrevet, kan til tider være kvalmende. At forlagsfolk skal sitte bøyd over mitt manus og sammenligne med andre forfattere, som sikkert både er god i norsk OG har stor selvtillit, gjør meg liten!

Da tenker du kanskje at det er merkelig at jeg har en egen blogg? Ikke egentlig. For jeg vil øve meg på å skrive. Jeg vil fortelle om det jeg synes er viktig. Jeg vil fortelle om Sierra Leone, om kirurgiprosjektet vårt, om erfaringer som jeg har gjort og om historier jeg synes det er viktig å dele med andre. Men det betyr ikke at jeg gjør det med letthet. Det koster noe hver gang. Men hårete mål krever mye. Kanskje mye mer enn det jeg kan klare.
Den viktigste erkjennelsen er at frykt og ubehag ofte er prisen vi må betale for å oppleve personlige seire! Et godt råd er å holde blikket på belønningen. I mitt tilfelle er det følelsen av å være høy og mørk, og samtidig oppleve at livet løftes opp til nye høyder hvor utsikten til nye muligheter er enda bedre enn før!

I går sendte jeg inn et nytt manus. På nytt vet jeg at kritiske øyne rettes mot mine skrevne ord. Denne gangen gjelder det ikke bokutgivelse, men en konkurranse om å delta på et skriveseminar. En mulighet til å møte de virkelige gode forfatterne i Gyldendals flotte lokaler og lære noe som kan bringe meg videre. Kun de beste får delta. Er det grunn til å tro at mitt manus vil skille seg ut fra hundrevis av innsendte historier? Nope. Men jeg kan jo ikke vite før jeg har prøvd!

Derfor er jeg kvalm om dagen. Redd for at beskjeden blir blankt avslag og at jeg igjen må rykke tilbake til start. For sannsynligheten er stor for at det kommer til å skje. Og ja – jeg har tenkt positivt og jeg har tenkt at en dag vil jeg lykkes. Og jeg vet at J K Rowling fikk mange avslag på Harry Potter-bøkene sine før hun slo igjennom (uten sammenligning for øvrig). Likevel…

Så hvis du vil slenge noen heiarop min vei, tas disse imot med takk. Jeg trenger det akkurat nå!


20 kommentarer til “En spesiell form for selvtortur”

 1. NajadC

  Heia Hilde !!

  • hildemerete

   Tusen takk! Setter stor pris på at du tar turen innom:-)

 2. wilmawaldum

  Heia, heia, heia!!!!!!!! Den som holder ut får alltid betalt!!

  • hildemerete

   Takk Wilma. La oss virkelig håpe det!! Setter stor pris på at du heier!!!

 3. Elisabeth

  Heier på deg Hilde Merete!

  • hildemerete

   Takk Elisabeth!! Hyggelig at du tar turen innom 🙂

 4. Marie

  Du klarar det Hilde, nu eller senare! Som en god väninna säjer, det är bara att bestämma sej, och det har DU gjort!!! Jag hejar på från sidolinjen när du spurtar mot målet:)

  • hildemerete

   Takk Marie! Jeg verdsetter dine kommentarer mer enn du aner 🙂 Jeg kan høre dine heiarop helt hit!

 5. Brit Grøtan Kvam

  Ønsker deg lykke til, skulle ikke forundre meg det minste om du klarer det!

  • hildemerete

   Takk for at du har trua 🙂 Setter stor pris på tilbakemeldingen!

 6. SigrunAase Holen

  Dette klarer du, det er jeg sikker på.HEIA .Fingrer og tær er krysset for deg!

  • hildemerete

   Takk Sigrun! Glad for at du heier 🙂 🙂

 7. Janne

  Jeg heier på deg Hilde Merete! Dette klarer du 🙂 Så bra at du er tydelig på hva du trenger akkurat nå – enda flere heiarop! Heia! Heia!

  • hildemerete

   Takk og takk! Heiarop mottatt. Takk for at du kommenterer! 🙂

 8. Marga Dijkman

  Heia deg! Jeg kjenner igjen følelsen og situasjonen. Har ikke hatt bokprosjekt, men gjort andre ting som har gjort meg kvalmende redd. Tøffa! Go for it, og hold ut 🙂

  • hildemerete

   Du er en sann inspirasjon Marga! Dine «stunts» er fantastiske. Takk for at du kommenterer. I’m hanging in there 🙂

 9. Håkon

  Heia, heia – du er tøff!

  • hildemerete

   Takk Håkon! Du har vært sterkt delaktig i at det siste året har vært fantastisk. Jeg har fått mange inspirasjoner fra deg! Tusen takk 🙂

 10. Gry Molvær

  JAAAAA jeg HEIER på DEG!!! 🙂 Du er beintøff, som følger drømmen din så til de grader!!! Et godt forbilde. Digger deg!

  • hildemerete

   Gry! Min suksesskompis nr 1! Hva skulle jeg gjort uten dine fantastiske ord og konstante heiarop? TAKK!!!! 🙂 🙂 🙂