19 sep

Attitude is everything – del 1

Hva du utstråler er mildt sagt viktig. Hvordan presenterer du deg? Hvordan ser og høres du ut? Hvordan oppfører du deg? Hvordan kommuniserer du din personlighet? Jeg har lyst til å dvele litt ved holdninger i tiden framover.

Holdninger kan defineres som ”graden av affekt”. I det ligger i hvor stor grad vi reagerer positivt, negativt eller nøytralt ovenfor noen eller noe. Det er et uttrykk som heter “Attitude is everything”. Holdningene våre røper seg gjennom de handlingene vi velger å gjøre. Derfor er det slik at holdningene dine sier mye om hvem du er som person. Noen vil hevde at det sier alt!

I forrige uke hadde jeg gleden av å se Tine Dyrkorn på TV. Noen av dere har kanskje lest om henne i VG tidligere? Hun er andreårsstudent på Visuell kunst, Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS). Tine har gått igjennom en fedmeoperasjon og har slanket seg over 50 kilo. Som en konsekvens av dette sitter hun nå igjen med en kropp som er mange nummer for stor.

Mens andre ikke tør å vise seg i shorts på grunn av en cellulitt eller to, har Tine valgt å kle seg kliss naken!
Hun sier:
“Jeg vil gjøre narr av klisjeene i dagens kroppsfikserte samfunn. Jeg vil bryte med alt som heter tabu. Jeg vil få frem min prosess på ett dypere plan der jeg setter fokus på hvor fremmed man kan føle seg i sin egen kropp og ikke minst hvor vakker en kropp er selv om det ikke faller inn under idealkroppen i ett overfladisk samfunn”

Det kaller jeg dame med ATTITUDE! Fryktløs og veldig, veldig klok! Jeg tar av meg hatten for denne dama. Du kan lese mer om Tine og hennes prosjekt her:

http://www.niss.no/utdanningene/Visuell-kunst/Nyheter/Kunststudent-faar-oppmerksomhet-etter-eksamensprosjekt-om-kropp

Holdninger kan være avgjørende for hvilken kvalitet du oppnår i livet ditt. Likevel er det slik at holdningene våre lett kan påvirkes av andre – både av det som blir sagt og gjort. Da gjelder det å ha så sterk fokus i eget hode at slike ting ”preller av” og at vi fortsetter videre – om igjen og om igjen.
Alle mennesker har et enormt stort potensiale. Hvem som når de målene som er satt, avhenger veldig mye av hvordan en persons holdninger er. Holdningene våre er veldig verdifulle og bør behandles deretter.
Jeg lar meg inspirere av uredde mennesker – slik som Tine.

Mer om holdninger i neste innlegg!


6 kommentarer til “Attitude is everything – del 1”

 1. navigere

  Gleder meg til å lese mer!

  • hildemerete

   Takk for det. Det kommer iallefall to innlegg til over samme tema 🙂

 2. blogghore

  Herrelig, jeg er målløs her jeg sitter. Tusen takk for komplimenter og det som er! Det er slike som deg som gjør verden godt å leve i.

  • hildemerete

   Hei Tine! Stas at du er innom 🙂 Lykke til videre med prosjektet ditt!

   • blogghore

    Stas at du skriver om meg. Du er herved velkommen til min utstilling den 23.november kl 18 på Cyan (jens bjelkes gate 13)

 3. hildemerete

  Så hyggelig Tine! Tusen takk. Setter stor pris på det.