11 nov

Oh happy days?

I disse tider er jakten på lykken til å ta og føle på. Det er uunngåelig å lese et ukeblad, eller en avis for den saks skyld, som ikke har reportasjer som fremmer jakten på egen lykke. Selvrealisering og drømoppnåelse. Vinn over store barrierer og finn gull! Intensjonen er god, men kan nok virke mot sin hensikt for mange. For hva innebærer det å ha suksess i eget liv egentlig? Og finnes det en felles definisjon på suksess som gjelder for alle?

Jeg er overbevist om at definisjonen på suksess varierer fra person til person. Noen går høyt ut og ønsker å bestige ”alle” fjelltopper i verden. Disse har en tendens til å bli yndlinger i media. For andre er kanskje det å få noen nye og gode venner det beste som kan skje. Eller å male sitt første bilde på lerret. Enten det er det ene eller det andre, kan måloppnåelsen gi like stor glede for den som eier målet. Prestasjonen kan også være like stor. Og jeg synes det er viktig å understreke at det ene er ikke bedre eller dårligere enn det andre! Her gjelder det å ta hensyn til egne ønsker og verdier.

Dersom du er i en posisjon i dag der du tjener mye penger, men har innsett at hard jobbing har tatt rotta på familielivet, fikk du kanskje ikke den lykkefølelsen du jaget etter likevel. Eller motsatt: jobber du sent og tidlig for å utvikle deg selv, men føler deg tom og sliten ellers? Da har du sannsynligvis tenkt for snevert.
Du kan dele livet inn i jobb, selvutvikling og hobbyer, familie og venner med mer, men sannheten er at alt henger sammen. Har du fullt fokus på ett område, vil det gå ut over et annet. Synd, men sant. Heller ikke her får du i pose og sekk. Det er opp til deg å finne balansen, den riktige prioriteringen og de rette aksjonene.

Med andre ord trenger du først å vite hva suksess betyr for deg! Du må vite hva ditt liv ser ut som når du har suksess. Har du en visjon for livet ditt har du kommet langt. Da har du allerede retningen og vet hva du ønsker å oppnå. Om du ikke har kommet så langt enda, kan du varme opp med spørsmål av denne typen:

1)   Hvor fornøyd er du med livet totalt sett?

2)   Hva er din største glede akkurat nå?

3)   Hvor godt liker du deg selv?

4)   Hvor fornøyd er du med karrieren din?

5)   Hvor fornøyd er du med det du bruker fritiden din på?

6)   Hvor fornøyd er du med nettverket du har rundt meg?

7)   Hva kan du endre for å øke din egen lykkefølelse?

 

Spør deg selv om du er lykkelig. Er svaret ja har du allerede suksess. Jo lykkeligere du er, jo mer suksess har du.
Er du ikke lykkelig, er det tid for å gjøre noen forandringer!