22 nov

Forventningens gleder

Det er forventning i luften hjemme hos oss. Som en del av en familie der 100% av damene er særdeles ”julete”, er det mye å glede seg til på denne tiden av året. Da den første reklamen med ”julebudskap” kom på TV nylig, hørte jeg jubelrop på stua. ”Nå mamma – nå har julereklamen kommet!”. Jeg fryder meg med barnas juleiver. Glad for at de lar seg begeistre fremdeles. Førjulsmagi er noe helt spesielt  – hvert eneste år. I alle fall for dem som bryr seg om slikt 🙂

Oppe på bokhylla ligger en annen til årsak til at forventningen sus er ekstra høy denne høsten/vinteren. Vi skal nemlig på Lady Gaga sin konsert i Oslo om kort tid.  Det kommer til å bli en stor opplevelse for min 11-åring (og for meg :-)). Musikken hennes er av det enkle slaget, men av en eller annen grunn kan jeg refrenget på ganske mange av hennes sanger. Det har ikke vært til å unngå. Har du først hørt en sang av henne sitter den fast i hjernebarken.  Sånn er det bare!
For en 11-åring er det sikkert ikke coolt å ha med seg en syngende mor på konsert, så jeg har tenkt å legge bånd på meg selv. I alle fall utenpå 🙂

Når vi først er på konsert i Oslo skal vi se oss litt omkring. På spørsmål om hva min datter ønsker å se, var svaret noe uventet. Jeg kunne gjettet meg til slottet, sinnataggen eller salongen til Jan Thomas. Men nei. Svaret kom kontant – jeg vil se regjeringskvartalet. Slik svarer et barn etter 22.juli 2011.

Det er godt å glede seg til noe. Det legger et slags forelskelsens slør over selv hverdagslige gjøremål. Vi snakker mye om det som ligger foran oss, og kjenner at det er med på å gi ekstra energi. Det er deilig!

Av den grunn har jeg kommet til at det både er viktig og godt å ha noe å glede seg til. Like viktig som det er å kunne glede seg over småting i hverdagen. Vi bestemmer jo egentlig selv hvor høyt denne ”gledeslisten” skal ligge.