19 des

Året 2012

DSC00537Det har etter hvert blitt en tradisjon å reise til Amsterdam noen av de siste dagene før juleferien setter inn. Julestemningen er til å ta og føle på.  Blinkende lys i alle vinduer, engler i prangende farger og julekuler på størrelse med globuser. Jo – det blir nok jul i år også!

At 2012 snart er slutt er et mirakel i seg selv. Jeg kan godt huske innslag av påske, sommer og en vakker høst, men hvor ble det av alle dagene der imellom?

Her er noen av høydepunktene.
Konfirmasjonen vi hadde i mai. En staselig dag og en svært flott konfirmant. Gleden ved å se unge mennesker pyntet til fest og et begynnende liv i de voksnes rekker. Så rørende, så spennende  – så rart å tenke på at gutten i huset har blitt så stor…

Turen til Prekestolen i juni. Ikke bare en fabelaktig treningsøkt, men et spektakulært møte med den vestlandske fjellheimen. Jeg kommer aldri til å glemme magasuget de siste hundre meterne… For en opplevelse!
Båtturen på Lysefjorden dagen etterpå var også svært minneverdig.

Sommeren bør normalt sett representere gode minner med bading og båtliv. I år sviktet sommeren totalt på den fronten. Den trønderske/nord-norske sommer har vært vrien å samarbeide med de siste to årene. Men – som mannen min så optimistisk sier – ”når det har vært så dårlig vær to sommere på rad, sier det seg selv at det må det bli bra neste år”. Jeg elsker tankegangen, men er redd for at været mangler denne enkle formen for logikk 🙂 Uansett ga sommeren gode stunder som gir året en varm glød i etterkant: turer i skog og mark, late kvelder med gode måltider, den gode følelsen av å nyte frihet og fred…

Arbeidet med CapaCare kan ikke beskrives som ett enkelt høydepunkt, men mer som en opptur over tid. Nye studenter er tatt inn i utdanningsprogrammet i Sierra Leone, og flere liv er reddet. Jentene har kommet inn i prosjektet! Til sammen har studentene utført over 3500 prosedyrer. Et imponerende tall i seg selv! Jeg er så glad for å være en del av dette.

Året 2012 har også bydd på muligheter til nye vennskap og fordypning av  allerede eksisterende vennskap. En god prat over en hyggelig lunsj en gang i blant. Det setter jeg stor pris på!
Likeså muligheten til egenutvikling. Enten det dreier seg om et kurs på BI, deltagelse på diverse konferanser og møter, eller bare rett og slett og ha muligheten til å fordype seg i en god bok eller skrive et blogginnlegg 🙂

Tilslutt har jeg også lyst til å nevne Lady Gaga-konserten i Oslo. Et godt minne både for mor og datter! Galskap, show og fengende rytmer i sann forening. Wow!

Tilbake til Amsterdam og julestemningen. På en hjørne, ikke langt fra ett heller lugubert område av Amsterdam, står nissemor med puppene ute. I Amsterdam er det jul på mange vis. Jeg håper at jentene som står i rød belysning i diverse vinduer også får oppleve litt julefred 🙂
Tusen takk til alle dere som leser bloggen min. Alle kommentarer er lest og satt pris på. Jeg håper at vi sees også neste år!
Jeg ønsker alle en god jul, og et fredelig og godt nytt år!

 


10 kommentarer til “Året 2012”

 1. Hege

  Riktig god jul til deg og dine også 🙂
  Måtte 2013 bli et flott år, og ikke minst: Måtte trøndersommeren bli, om ikke knallbra, så iallefall bra. Vi fortjener det!

  • hildemerete

   Takk Hege! Hyggelig at du er innom. Vi blir storfornøyd om sommeren blir bra 🙂 Vi fortjener det absolutt.

 2. Marie

  God Jul till dej och familjen Hilde Mwrete!

  Det är så härligt med dina inlägg, du är både arrangerad och reflekterad förutom att du skriver klokt, med positiv vrid på pennan!
  Heja på vidare med Capa Care och Tröndervädret!
  Nästa år bjuder garanterat på fler höjdpunkter:)

  Kram m

  • hildemerete

   Takk Marie! Så stas at du er innom fra Thailand:-) Takk for alle gode ord. Setter pris på dine kommentarer. Klem til deg!

 3. Gry Molvær

  Coolt bilde!!!!! Det gir meg assosiasjoner til Hey`di midt i sprekken 🙂 Et kjent mur produkt til å tettet sprekker med (www.heydi.no). Masse GOD JUL til deg også – gleder meg til flere blogginnlegg i 2013. Jeg liker veldig godt å se bilder av forfatterinnen, fortsett gjerne med det! 🙂 Stor klem fra en evig fan!

  • hildemerete

   Hey’di how!! Takk for at du er innom Gry the Great! Flere bilder av forfatterinnen skal bli – tror jeg:-) Klem til deg!

 4. wilmawaldum

  KJære kreative, reflekterte og vakre deg! Takk for året, takk for hyggelige og gode luncher- og her snakker jeg mere om innhold enn om gastronomien. Håper julen din blir som du ønsker den skal være, og at all dine Duracellbatterier får lading til neste års engasjement!
  Stor og varm klem til deg og en riktig God jul til deg og dine 🙂

  • hildemerete

   Takk Wilma! Ønsker deg en god og avslappende jul. Og takk for at du bidrar med kommentarer både her og ellers. Setter stor pris på deg! Klem og smask

 5. Tove K. Norheim

  Hyggelig å lese dine betraktninger, og hils mannen din og si at jeg deler hans overbevisning om at det bare MÅ bli en god sommer i 2013. Ønsker deg og dine en fredfylt og god jul.
  Hilsen Tove

  • hildemerete

   Hei Tove! Så hyggelig at du er innom. Jammen lenge siden sist! Vi krysser fingrene for en god sommer 🙂 God jul til deg og hils til de jeg kjenner 🙂