3 jan

Kongen befaler

kongenJeg likte kongens nyttårstale svært godt! Spesielt på grunn av disse ordene:
” Jeg tror den viktigste livsoppgaven vi alle har fått, er å bli det beste av oss selv – uansett hvor vanskelig livet kan være. Alt annet – vårt forhold til andre mennesker og samfunnet rundt oss – springer ut ifra denne kjernen.”
Kloke ord fra en klok konge!

Så hvordan blir man den beste utgaven av seg selv? Ved å svare ja til alt og alle? Smile i hytt og pine? Eller er nøkkelen å finne kjernen til sine egne verdier og det som skaper glede hos meg? Jeg har størst tro på sistnevnte selv om jeg av og til kompenserer med de to første punktene sånn for sikkerhets skyld 🙂

Å bli den beste utgaven av seg selv krever både selvinnsikt, fokus og langsiktig jobbing. Det vil si – om du er tro mot deg selv! For det finnes mange avkjøringen på veien mot et bedre jeg. Slik som hverdagens rutiner og krav fra andre. Og som det å slippe å gå utenfor komfortsonen en gang i blant fordi det er mer behagelig sånn. En suksessfaktor blir derfor å sette av tid til seg selv. Tid nok til å lytte innover og spørre seg selv de viktige og riktige spørsmålene. Hva ønsker jeg å bruke tiden min på og hva ønsker jeg å oppnå? Hvem vil jeg være for de andre? Når er jeg på mitt beste??

Jeg tror at det å bli den beste utgaven av seg selv er en kontinuerlig prosess livet ut. Jeg tror også at den krever en innsats hver eneste dag! Som ved alle andre måloppnåelser ligger det mye arbeid bak. Verdiene våre endres over tid – og våre roller i forbindelse med omverdenen likeså. Tidvis vil det trolig være mer krevende å være en god utgave av seg selv – når barna er små og mangelen på søvn er altoppslukende, i perioder med mye jobbing eller ved sykdom og lignende.

I 2013 har jeg bestemt meg for å ha mer tid reservert til meg selv. Ved å regelrett blokkere tid hver eneste uke kan jeg få bedre tid til det som betyr mest for meg. Det er i alle fall et godt utgangspunkt.
Vi skal jo tross alt gjøre det som kongen befaler!


8 kommentarer til “Kongen befaler”

  • hildemerete

   Så hyggelig at du er innom Lene:-) Kongen er en herlig fyr 🙂

 1. Gry Molvær

  Jeg digger at du og Kongen har noe til felles: initialene HMK 🙂 Jeg vurderer å blokke litt tid til DEG i kalenderen min 🙂 🙂 GODT NYTT ÅR!

  • hildemerete

   Gry – blokker gjerne tid til meg og deg! Og ja – initialene mine er ganske staselige:-) Godt nytt år!

 2. Bjørn Eirik Kirkeberg

  Jeg også var glad for kongens befaling denne gangen;ikke minst fordi det settes aktivt fokus på medmenneskelighet og verdier som ikke er knyttet direkte til penger. Norge kan være glad for dette. Her i Bulgaria prøvde presidenten Rosen Plevnileev å si at alle bulgarere må stå samlet og vise med sine holdninger at vi ønsker et godt BG å bo i.Materialisme alene vil ikke være nok. Godt Nytt År Norge!

  • hildemerete

   Takk for at du er innom Bjørn Eirik! Jeg tror at Norge setter pris på dette, spesielt etter 22.juli. Godt nytt år til deg og dine!

 3. Laura

  I admire your resolve to set aside time for yourself every day. I sometimes find it difficult to justify doing that for myself. And I do believe it is necessary. So I too will try to set aside time, even if it is just 15 minutes, to do something for myself.

  • hildemerete

   I am thankful that you spend time reading my blog!
   For some reason it is easy to spend time on others and difficult to spend time on oneself…I try hard to change that. I think it is great to start with 15 min, just to get used to it and to change way of thinking… Good luck and let me know how you are doing! Hugs