13 jan

Hvor mange ”likes” har du?

likesI avisen kan jeg lese at ni av ti unge jenter sier at de blir glad av å få mange ”likes” på Facebook. De som ikke får tommel opp kan oppleve det som utfrysing. Det er lett å forstå at dette må være vanskelig for jenter (og gutter også vil jeg tro) i en sårbar ungdomstid. Svart eller hvitt. Likt eller oversett.

Dette er et eksempel på den tøffe hverdagen som sosiale media kan by på. Jakten på anerkjennelse er sterk for oss mennesker. De aller fleste søker å bli sett og få anerkjennelse for den man er. Så enkelt som det! Da er det lett å forstå at skuffelsen er stor dersom ingen gir gode kommentarer til den nye profilbildet.

Slik var det da jeg var ungdom også. Det er bare det at ”likes” hadde andre uttrykk. Litt mildere i formen kanskje, men det kunne gjøre vondt den gangen også. Ulempen med dagens situasjon er at det er synlig for så veldig mange, i tillegg at det ligger der som en stille, men likevel høytropende statistikk. Antallet ”likes” – et magisk tall for mange.

Jeg innrømmer at jeg også blir påvirket positivt av et høyt antall ”likes”. Glad lissom. Men jeg lar meg ikke skuffe så veldig mye dersom det motsatte skulle skje. Og det skjer! I bunn og grunn tenker jeg at det viktigste er at man ”liker” seg selv. For om man synes godt om seg selv, er det også lettere å ikke la seg påvirke av denne typen tilbakemeldinger. Står man støtt i seg selv, får antallet ”likes” bli det det blir. Men så er det også lettere å fronte dette når ungdommens vår har passert for en god stund tilbake. Livets lærdom det da vettu 🙂

Ett av mine nyttårsforsetter er å sette av mer tid til meg selv. Jeg mener at det er ekvivalent til det å gi seg selv flere ”likes”. Ved å bruke mer tid og energi på meg selv og det jeg liker aller best, blir jeg en bedre utgave av meg selv. En positiv spiral som også andre får glede av.
Jeg skal bruke mer tid på å gi meg selv ett klapp på skulderen for de tingene jeg faktisk har oppnådd – og ikke klandre meg selv for de tingene jeg ikke klarte. Det viktigste er ikke at det gikk skeis, men hvilken lærdom jeg kan få ut av det til neste gang jeg prøver 🙂

“Nobody will think you’re somebody if you don’t think so yourself.”
Kilde ukjent


2 kommentarer til “Hvor mange ”likes” har du?”

 1. wilmawaldum

  Kloke ord, min venn!!

  Wilma Waldum Mobil: +47 95 99 74 80

  Sendt fra min iPhone

  Den 13. jan. 2013 kl. 20:22 skrev HILDE MERETE :

  > >