27 jan

Smittsomt som f….

entusiasmeJeg sitter på café. På nabobordet sitter det flere kvinner som snakker sammen. Bakgrunnsstøyen gjør sitt til at jeg ikke hører hva de snakker om, det spiller heller ingen rolle. En av kvinnene fanger min interesse. Øynene hennes lyser og hun gestikulerer ivrig med hendene. Kroppsspråket hennes er sterkt og virker til å understreke viktigheten i det hun sier. De andre kvinnene virker avslappet og lyttende, og jeg noterer meg at de etter hvert blir mer og mer framoverlent. Som om budskapet til den gestikulerende damen smitter over litt etter litt. Kryper over bordet og angriper centimeter for centimeter. Som en magnet av ett eller annet slag. Jeg smiler for meg selv. Jeg er vitne til et stykke ren og skjær entusiasme. Damen med de lysende øynene er engasjert til fingerspissene. Det skal ikke undervurderes. De andre kvinnene rundt bordet har ikke en sjanse 🙂

Jeg har lurt på hva det er med engasjement som er så smittende? Hvorfor er det så lett å la seg fascinere? Kanskje hovedgrunnen er at det som oftest dreier seg om en sak i stedet for egen person? At eget ego ikke spiller noen som helst rolle? Det faktum at noen fraktisk tror fullt og helt på noe, brenner for noe? Trolig er det en kombinasjon av alt dette som gjør entusiasme (eller engasjement for den saks skyld) så uimotståelig. Når det hele toppes med en god dose med energi, ja da blir det schwung over det. For energien hos en engasjert person er lett å kjenne på og bli fascinert av!

Entusiasme spiller en vesentlig rolle på veien mot å nå mål. Noen hevder at det som skiller personer som har suksess fra de som ikke har det – nettopp er tilstedeværelse av entusiasme. En person sa engang at ”ingenting stort oppnås uten entusiasme”. Det er mye sant i det. Entusiasme kan sees på som drivstoffet som trengs for å oppnå noe viktig. Den ”hemmelige” ingrediensen som skiller klinten fra hveten. Bålet som brenner og som får den som feiler til å reise seg opp igjen og gå videre. Uanfektet.

Sist men ikke minst er det en nær sammenheng mellom entusiasme og pasjon. Det å brenne for noe. En tilstand som jeg tror at de fleste lengter etter. Synd at det ikke kommer av seg selv 🙂
Neida – entusiasme må jobbes for. Vi er selv ansvarlige for å finne det tema som fenger oss. Som oftest krever det en real dose tankegang. Når du finner et tema som interesserer deg må du skaffe deg kunnskap. Det er avgjørende at du tror på dette fullt og helt. Deretter må du ha et publikum å fortelle det til! Så kan du la det stå til. Fortell om det du tror på og la deg fange i engasjementets varme univers. Det er en god plass å være!

Hva engasjerer deg mest?

 

Knowledge is power, but enthusiasm pulls the switch. 

-Ivern Ball