11 mar

I det gode selskap

Styret, Den Norske CoachForening

Styret, Den Norske CoachForening

For en god stund siden var jeg så heldig å få lov til å spise lunsj med selveste colonialmajor’n himself – Odd  ”REMA” Reitan. Møtet var nøye planlagt og en del av eksamensforberedelser i min coach-utdanning. Han delte sine tanker om merkevarebygging, ledelse og det å ha suksess.  Det var som høre noen lese fra en lærebok. Jeg hadde knapt satt tanna i den første brødskiva (det var enkel lunsj selvsagt. Som kjent er det enkle ofte det beste i de kretser…), før de kloke ordene kom tett som hagl.  En ting sa han ofte da vi snakket om suksess. ”Jeg jobber med mennesker som er så mye flinkere enn meg selv!”

Der og da ble jeg litt overrasket over at han sa dette med så stor tilfredsstillelse. Som en av Norges mest suksessfulle forretningsmenn hadde jeg forventet mer fokus på egne prestasjoner og bragder. Men nei. ”Jeg jobber med mennesker som er så mye flinkere enn meg selv!”

I kjølvannet av det å være sammen med mennesker som kan bedre enn deg selv, kommer det bivirkninger av det positive slaget. Tilføring av ny kunnskap og personlig utvikling for den som får være i det gode selskap. Framdrift og motivasjon. Et ønske om å bli like god! I alle fall virker det slik på meg 🙂

Jeg har ordnet meg godt i så måte. De siste to årene har jeg vært i styret til Den Norske CoachForening. En gjeng med mennesker som har et driv og en menneskelig innsikt du bare kan drømme om. De lar seg ikke skremme av motgang eller annet smårusk. Neida – her er det stå-på-vilje av det sjeldne slaget. Humor og selvinnsikt i bøtter og spann. En herlig gjeng som jeg har blitt glad i – og som jeg har lært ufattelig mye av!

Som om ikke det var nok har jeg den siste tiden fått lov til å lære mer om humanitært arbeid av to leger som kan mye om dette: Håkon Bolkan og Brynjulf Ystgaard. To kirurger som har vært ute en vinterdag før og som gladelig deler kunnskap og erfaring. Til gjengjeld får jeg lære hvordan en organisasjon kan bygges opp og hvordan hjelpen kan legges igjen der den trengs mest. Jeg får oppleve skinnende barneøyne og unge mødre som får den livreddende hjelpen de trenger i ett av verdens fattigste land. Jeg er i grunnen ganske heldig!

Jeg ender derfor dette blogginnlegget med en klar oppfordring. Finn den gruppe mennesker som er knallgode innen et område som interesserer deg. Bli med og se hva som skjer! Kanskje du ender opp som en enda bedre utgave av deg selv? Det skulle ikke forundre meg 🙂