10 nov

Ny ministerpost?

inspirasjonsministerVi er tilbake i hverdagen etter valget. De nye ministrene har kommet ut på slottsplassen og mottatt blomster fra familie og venner. Pressen har allerede gjort dypdykk i tidligere feiltrinn, og lett etter ”juicy” uttalelser fra way back when. Det må vi sikkert slite med noen uker til.

Jeg hadde sett fram mot en skikkelige nyhet. Som for eksempel en egen minister for glede og oppmuntring. Eller kanskje en egen minister for tilstedeværelse og takknemlighet? Hva med en egen inspirasjonsminister? Det hadde vært noe i tider hvor de virkelig store utfordringene står i kø, og motløsheten sakte men sikkert siger inn over Europa.

Denne ministeren skulle hatt ansvaret for sette fokus på de gode tiltakene mennesker i mellom. Arbeid som bidrar til mer livsglede i vårt langstrakte land. Tiltak som har vært, og er med på å gjøre en forskjell for noen eller for mange. Hun eller han skulle satt spotlighten på personer som ofrer alt for at andre skal lykkes og tiltak som gjør det umulige mulig. Vist fram ildsjelene og deres historier slik at vi andre kunne lære om innsatsvilje og gode gjerninger.

På den måten kunne vi daglig via oppslag i presse hentet inspirasjon og kunnskap fra andre gode inspirasjons-ambassadører. Vi kunne latt oss inspirere av at dette var ”vanlige folk” som deg og meg, men med en ukuelig vilje til å få til noe og kanskje til og med har lyktes mot alle odds. Og ildsjelene kunne fått sine velfortjente minutter i rampelyset.

Inspirasjonsministeren skulle også ha minnet oss på hvor viktig det er å være takknemlig. Og her i Norge har vi mange grunner til det. Ikke bare fordi vi har tilgang til mat, hus og klær – men også fordi vi lever i frihet med muligheter som strekker seg lenger enn langt.

Tenk deg hvilke ringvirkninger dette ville ha skapt…Vi ville bli inspirert til å sette i gang egne, små gledesprosjekter og løfte både oss selv og andre til nye høyder. Og har vi ikke lyst til å involvere andre kunne vi starte med oss selv. Hver og en – sin egen lykkes smed. For det er vi faktisk!

Inspirasjonsministeren ville nok satt pris på å høre om tiltaket som er satt i gang her i Trondheim. Trondheim skal nemlig bli verdens vennligste by. Tiltaket er like enkelt som det er genialt. For vennlighet kommer i mange former – et smil, en hjelpende hånd eller et klapp på skulderen. Et oppmuntrende blikk, et ord som varmer eller en god klem.
Jeg kan ikke finne en eneste grunn til ikke å delta – inspirasjonsminister eller ikke!
 


6 kommentarer til “Ny ministerpost?”

 1. Lammelåret

  God idé! Inspirasjon og motivasjon er sjølve drivkraften til kreativitet. Altfor lite fokus på det!

  • hildemerete

   Takk for at du kommenterer Lammelåret 🙂 Hadde vært morsomt med en slik minister tror jeg!

 2. Øyvind Vatle

  Ja, der er ikke grenser for hva en ny minister kunne få til 🙂 alle som lever har mulighet til å skape og utvikle, og de fleste gjør de ofte uten å vite om de. Et smil, et blikk, et ord, en handling, kan være nok til å tenne et lys i andre eller flere som varer livet ut. Så uten å vite om de er de fleste av oss Minister på post, i å glede og inspirere medmennesker rundt oss.

  • hildemerete

   Takk for nydelig kommentar! Du har helt rett. Det er viktig å tenke på at vi alle har et ansvar!

 3. Carina Selje

  HIlde Merete, du hadde passet alldeles utmerket til den posten!

  • hildemerete

   Hei Carina! Ja det hadde vært noe 🙂 Takk for tilliten 🙂 🙂