21 nov

Dager uten tæl

baddayDet er en kjent sak at dagene vi har til rådighet kan utspille seg på forskjellig måte. Det er en del av avtalen med selve livet. Jeg er veldig fascinert over disse normalsvingningene. Enkelte dager, når livet leker, er det ikke i min tanke å gi opp noe som helst. Jeg krummer nakken av ren selvfølge,  blikket er bestemt og rettet mot et punkt langt der framme.

Andre dager er kroppen full av endringsmotstand. Energien er borte. Den indre dialogen er destruktiv og banal. Nakken er ikke krummet lenger og jeg har mistet brillene som gir meg mulighet til å se godene bakom fremtidige mål.

Noen vil kanskje beskrive disse dagene som bortkastede. Jeg er uenig  det. Dårlige dager er med på å definere de gode dagene. Det er en ting. Det andre er at vi kan lære mye om oss selv på disse dagene da livet ikke leker. Hente ut informasjon om tankemåte, holdninger og kroppsspråk. Hva sier du til deg selv på slike dager?

For mange vil disse ”håpløse” dagene ødelegge for eventuelle mål som skal nås. Slankekurer avsluttes, endringer utsettes og negative tanker slår bein under det som du en gang trodde så veldig sterkt på. Sånn trenger det ikke være!
La en dårlig dag være en dårlig dag –  og gå videre. Rist den av deg. Ferdig! Faktisk er det slik at det ikke er en katastrofe å møte motstand en gang i blant. Katastrofe blir det først når disse dagene legger føring for hva du gjør videre. Så stor innflytelse synes jeg ikke at disse dagene skal ha!

Når jeg opplever stormfulle dager, tenker jeg ofte på et YouTube-klipp jeg så en gang. Det viser andemor på tur med sine søte små. Det går ikke helt som planlagt, men det går bra til slutt. Jeg tenker at det er overførbart til våre hverdager. Vi får tåle at det blåser en gang i blant.

Du kan se klippet her (46 sek):
http://www.youtube.com/watch?v=SEBLt6Kd9EY


4 kommentarer til “Dager uten tæl”

 1. Bjørn Eirik Kirkeberg

  Så viktig og så riktig! Noen av oss er også avhengig av en andemor som drahjelp når det blåser for tøft, men den dagen vi oppdager å klare brasene alene gir det utrolig styrke!

  • hildemerete

   Takk for at du kommenterer Bjørn Eirik! Det er fint å ha noen å støtte seg til i perioder – og enda bedre å klare det selv 🙂 Ønsker deg en god helg – med eller uten vind 🙂

 2. Lammelåret

  .. og så er det noe med at den dårlige dagen tar slutt og så kan den legges igjen der bak. En trenger ikke drasse den med seg i det uendelige, men heller ta en titt på dagen og konstatere at «den var dårlig», plassere den et sted der bak (evt trekke lærdom ut av den) og så fortsette med en opprinnelige planen.

  Viktig innlegg dette her!

  • hildemerete

   Takk Lammelåret! Hyggelig at du er innom. Skadebegrensning er et viktig stikkord. Parker dagen og gå videre! Enig med deg 🙂