10 apr

6 tips som gjør påsken enda gulere!

paskeMin barndoms påske var fantastisk. Vi var åtte personer som delte på det som må beskrives som en minimal hytte. Den hadde ett soverom, en kjøkkenbenk, et vaskefat var det næreste vi kom et bad –  og utedo selvsagt. Vi hadde godvær hver eneste påske (jeg er nesten sikker på det 🙂 ) og hvert år var jeg en av de bruneste (les: hadde flest fregner) i klassen. Dette forsterket seg ved at jeg, og heldigvis flere med meg, møtte første dag på skolen med hvit, høyhalset genser. Skikkelig show-off!
Jepp – det var konkurranse om flest antall ”likes” den gangen også…

Påsken har alltid vært en av mine favoritthøytider. Fremdeles står den for familieliv, utetid, vårfornemmelse og en daglig dose Kvikklunsj inntatt i en snøfonn i solhellingen. Bare ved å skrive om den, kjenner jeg at jeg gleder meg. Og – jeg har allerede planene klare. Noen av disse er allerede tradisjoner. Som for eksempel å lese bøker – eller det å rydde vekk vinteren og finne fram ”vår og -sommerting”…
Her kommer mine beste tips dersom du ønsker å få enda mer ut av  påska:

 1. Bytt ut en av krimbøkene med en bok som inspirerer deg eller lærer deg noe helt nytt! Hva med en av bøkene om mental trening skrevet av Erik Bertrand Larssen, ”Stille” av Susan Cain eller ”Uperfekt. Våg å vise hvem du er” av Brené Brown?
 2. Inviter partneren din til en god middag. Sett en FuelBox (samtale på boks) på bordet og snakk dere inn i de sene påske-timer…
 3. Gå deg en tur til et sted du aldri har vært før, men lenge har tenkt på å gå til.
 4. Inviter en venn du ikke har sett på lenge til cafébesøk. Øv deg på å lytte til hva vedkommende forteller om livet sitt.
 5. Let deg fram til noen gode foredrag på TED.com. Her kan du virkelig velge fra øverste hylle!
  Noe som sjokkerer: http://www.ted.com/talks/lisa_kristine_glimpses_of_modern_day_slavery
  Noe som inspirerer: http://www.youtube.com/watch?v=34a7UEzZdsA
  Noe som er viktig å tenke på: http://www.ted.com/talks/chimamanda_adichie_the_danger_of_a_single_story
 6. Lag en plan for resten av våren. Hva vil du prioritere før sommeren? Hva vil du få til?

 

Jeg ønsker deg en riktig god og gul påske!