Engasjement

 

ENGASJEMENT dreier seg om de store følelsene, hjertevarme og ha evne til å se lenger enn sin egen nesetipp. Å være del av noe som er mye større enn seg selv.
Jeg kan fremdeles la meg inspirere av Sven Mollekleivs ord: » Det er det samme hva du engasjerer deg for, bare du engasjerer deg». For så er det opp til oss å finne det som gjør noe ekstra med oss. Engasjement har i grunnen mange ansikter. Det synes jeg er flott! Så lenge det er seriøst gir jeg tommelen opp. Det viktigste er tross alt at vi bryr oss!

 

Her er noen organisasjoner jeg har engasjert meg i:

CapaCarecapacare
CapaCare er en organisasjon med base på St. Olavs Hospital. Organisasjonen har startet et kirurgisk opptreningsprogram der helseoffiserer (tilsvarende sykepleiere) i Sierra Leone trenes opp i basale kirurgiske ferdigheter og dermed får kunnskaper slik at de kan redde liv!
Dette opptreningsprogrammet bidrar sterkt til et helsevesen som har stor mangel på kirurger.
Bildene under er fra to opphold jeg har hatt i Sierra Leone i løpet av min tid som styremedlem i denne organisasjonen.
For mer informasjon om CapaCare – gå til nettstedet: www.capacare.org

 

Amnestyamnesty
Jeg har vært medlem av Amnesty siden tidlig på nittitallet. Før var jeg aktiv brevskriver – nå deltar jeg i aksjoner på nettet samt som bøssebærer ved innsamlingsaksjoner. Amnesty har alltid stått mitt hjerte nært fordi det appelerer til rettferdighet. Det er en verdi som betyr mye for meg.
For mer informasjon om Amnesty – gå til nettstedet: www.amnesty.no

 

Planplan
Vi har hatt fadderbarn i snart 20 år. Det har alltid vært stas når våre fadderbarn har sendt oss sine brev og tegninger. Nå har vi gleden av å være sponsor for Joshua fra Kenya!
For mer informasjon om Plan – gå til nettstedet: www.plan-norge.no

 

Redd barnaredd barna
Dette er også en organisasjon jeg setter stor pris på.
Her er vi kun støtteedlemmer og bidrar spontant ved SMS-aksjoner når det er katastrofer.
For mer informasjon om Redd Barna – gå til nettstedet: www.reddbarna.no

 

kirkensbymisjonKirkens Bymisjon
Kirkens Bymisjon har slagordet «Rom for alle». I 2015 engasjerte jeg meg i denne organisasjonen ved å strikke skjerf som kan gis videre til noen som trenger det. Dette synes jeg er en fantastisk måte å bidra på. Jeg kommer nok til å strikke mer for denne flotte organisasjonen!
For mer informasjon om Kirkens Bymisjon – gå til nettstedet:
www.kirkensbymisjon.no

 

 

Frelsesarmeen
frelsesarmeenI desember 2016 prøvde jeg noe nytt! Jeg sto grytevakt for Frelsesarmeen, midt på torvet i Trondheim. For en opplevelse det var! Det var spesielt å oppleve givergleden til enkeltpersoner så vel som firma. Det sies at julen gjør oss ekstra vennlige. Jeg tror at det er slik! Dette er en aktivitet jeg har lyst til å gjøre mer av!