Påskeferie, brettspill og ekorn!

18 mar

Påskeferie er feelgood av ypperste klasse. For meg har den alltid forsterket overgangen mellom vinter og vår, støvletter og sko, ski og sykkel, vinterjakke og en noe lettere vårbekledning.
Med årets snørike vinter kan det hende at det forsinkes noe …
Her hjemme har jeg hatt en kickstart på våren. Utvalgte vinduskarmer er fulle av spirende krokus. Antageligvis slik «timet» at alle kommer til å blomstre i påsken, mens vi er borte 🙂

I skrivende stund vurderer jeg å ta de med på påskeferie, slik at jeg får full valuta når disse vakre blomstene våkner til liv!

Som alltid har jeg store forhåpninger til påskeuka. Jeg ser fram mot familieliv, uteliv og luksusen ved å roe ned/logge av. Jeg gleder meg til å rusle i fjæra med sola i ansiktet (må jo være optimist) og sitte timesvis under pleddet med de beste bøkene – uten å føle et fnugg av dårlig samvittighet! Kanskje er det derfor påsken er så bra? Den inneholder den perfekte balansen mellom fysisk aktivitet og latskap.

Også i år har jeg ting jeg ønsker å gjøre. Her er et utvalg av disse:
1. Fange ekorn på viltkamera. Som du skjønner krever dette at jeg har et ekorn tilgjengelig … Med andre ord må ting klaffe. Utfordringen med å legge ut mat er at det finnes fugler som ofte kommer ekornet i forkjøpet. Å fange en skjære eller måke på kamera er ikke like heftig. Vi får se hva det blir til. Spennende er det i alle fall!

2. Bake en påskekake eller to. Jeg er egentlig glad i å bake, men det blir ofte innen gjærdeig-kategorien. Oppildnet etter en vellykket morsdagskake, overlesset med smågodt (se bilde under), har jeg lyst til å lage en morsom påskekake. Vet ikke helt hvordan den skal se ut, men den må selvsagt gi en eller annen påskeassosiasjon. Blir den gul? Blir den formet som en påskehare? Jeg vet ikke. Enn så lenge lar jeg meg inspirere av andres bilder.

3. Brettspillmoro. Tradisjonen tro skal vi spille Monopol og Yatzy. I år har vi også investert i spillet «Escape room» etter en anbefaling. Jeg gleder meg!

4. Innta årets første grillmåltid. Dette forsterker alltid vårfølelsen hos oss. Og når man er gift med en nordlending vet man aldri hva som blir servert. Kan godt hende at det blir hvalbiff 🙂 Jeg krysser fingrene for en hjemmelaget pizza stekt på steinplate inne i grillen. Det er supergodt og perfekt som påskemat!

5. For en som meg, som aldri helt vokste fra pennalet med tusjer, saks og fint papir og annet pussel, har jeg alltid glede av et kreativt prosjekt i ferien. I år satser jeg på noen små kuldegrader (i alle fall på nattestid) slik at jeg kan lage dekorativ påskepynt av is – og selvsagt blir det også litt papirklipp for innendørs bruk.

6. Jeg liker jo å være en ambassadør for gode gjerninger. Jeg tenker at det er viktig å huske på andre også i denne høytiden. Kanskje du  kan invitere noen som sitter alene til en middag eller noe annet hyggelig?

Som jeg gleder meg! Å skrive disse påske-bloggpostene har faktisk blitt en hyggelig tradisjon for meg.
Håper at de kan inspirere deg til å gjøre påsken enda gladere og gulere!

Jeg ønsker deg en god, solrik og hjertevarm påske!

Krasjlanding

24 sep

BalanceDet er lett å la seg stresse av alt fokuset om å sprenge sine egne grenser. ”Følg dine drømmer og lev lykkelig” – en oppfordring som ofte kan leses i den kulørte ukepresse. Å kjenne på en slags forpliktelse til å konstant være ut av komfortsonen og gripe alle muligheter med begge hender. Jeg innrømmer at jeg tidvis blir sliten av det. Det er som å gå rundt med maxpuls over lang tid. I alle fall kan det føles slik enkelte ganger.

Har jeg riktig fokus til enhver tid? Og lever jeg livet mitt til fulle? Jeg stiller mange av de samme spørsmålene til meg selv. Er jeg nok tilstede? Nyter jeg alle mulige hverdagsøyeblikk? Koser jeg med nok med #denfølelsen?

For selv om opphold utenfor komfortsonen gir meg seiersfølelse og selvtillit, har jeg også et behov for å kjenne på det motsatte uten at det blir feil. At jeg er her, at jeg ikke trenger å hige etter noe som helst – og at det kjennes bra og riktig akkurat nå.

Takke meg til et hjørne i sofaen hvor jeg kan krasjlande og forbli i mental fosterstilling en stund. Og kanskje er disse stundene like viktig som det å sprenge sitt eget potensiale. Jeg har nemlig erfart at det er blant disse sofaputene, når jeg er meg selv nærmest, at jeg tør lytte til mine egne hjerteslag. Når blikket kun er rettet innover og jeg iaktar meg selv på godt og vondt. Reflekterer. Tenker. Hviler. Puster. Er.

Som alt annet må det være en likevekt. Ying og Yang. Balanse. En ”fredssone” der jeg er meg selv uten tanke på prestasjon og annerkjennelse fra andre.
Der jeg ikke trenger å bli noe mer enn det jeg er akkurat nå.
Bare meg.
God nok.

Oh happy days?

11 nov

I disse tider er jakten på lykken til å ta og føle på. Det er uunngåelig å lese et ukeblad, eller en avis for den saks skyld, som ikke har reportasjer som fremmer jakten på egen lykke. Selvrealisering og drømoppnåelse. Vinn over store barrierer og finn gull! Intensjonen er god, men kan nok virke mot sin hensikt for mange. For hva innebærer det å ha suksess i eget liv egentlig? Og finnes det en felles definisjon på suksess som gjelder for alle?

Jeg er overbevist om at definisjonen på suksess varierer fra person til person. Noen går høyt ut og ønsker å bestige ”alle” fjelltopper i verden. Disse har en tendens til å bli yndlinger i media. For andre er kanskje det å få noen nye og gode venner det beste som kan skje. Eller å male sitt første bilde på lerret. Enten det er det ene eller det andre, kan måloppnåelsen gi like stor glede for den som eier målet. Prestasjonen kan også være like stor. Og jeg synes det er viktig å understreke at det ene er ikke bedre eller dårligere enn det andre! Her gjelder det å ta hensyn til egne ønsker og verdier.

Dersom du er i en posisjon i dag der du tjener mye penger, men har innsett at hard jobbing har tatt rotta på familielivet, fikk du kanskje ikke den lykkefølelsen du jaget etter likevel. Eller motsatt: jobber du sent og tidlig for å utvikle deg selv, men føler deg tom og sliten ellers? Da har du sannsynligvis tenkt for snevert.
Du kan dele livet inn i jobb, selvutvikling og hobbyer, familie og venner med mer, men sannheten er at alt henger sammen. Har du fullt fokus på ett område, vil det gå ut over et annet. Synd, men sant. Heller ikke her får du i pose og sekk. Det er opp til deg å finne balansen, den riktige prioriteringen og de rette aksjonene.

Med andre ord trenger du først å vite hva suksess betyr for deg! Du må vite hva ditt liv ser ut som når du har suksess. Har du en visjon for livet ditt har du kommet langt. Da har du allerede retningen og vet hva du ønsker å oppnå. Om du ikke har kommet så langt enda, kan du varme opp med spørsmål av denne typen:

1)   Hvor fornøyd er du med livet totalt sett?

2)   Hva er din største glede akkurat nå?

3)   Hvor godt liker du deg selv?

4)   Hvor fornøyd er du med karrieren din?

5)   Hvor fornøyd er du med det du bruker fritiden din på?

6)   Hvor fornøyd er du med nettverket du har rundt meg?

7)   Hva kan du endre for å øke din egen lykkefølelse?

 

Spør deg selv om du er lykkelig. Er svaret ja har du allerede suksess. Jo lykkeligere du er, jo mer suksess har du.
Er du ikke lykkelig, er det tid for å gjøre noen forandringer!