Raushet er gull!

20 sep

whoamiJeg har sommerfugler i magen. Det er fordi jeg står foran en lansering av noe jeg har tenkt på, og jobbet med, lenge. Nå – når dagen endelig har kommet er jeg mest av alt kvalm. Det er rart egentlig. Da jeg satte ned dette som ett av de store målene for 2016 en gang i romjula i fjor, var det en god idé som ga meg stor inspirasjon. Nå er jeg usikker. Mål er ofte rare på den måten. Men jeg vet at det er kvalmen som snakker altså. For langt der inne kan jeg fremdeles kjenne på en gryende forventning og en sitring som sitter godt inne i ryggmargen. Takk og pris for det!

Jeg har alltid ment at gode råd og tips med fordel kan deles med andre. Raushet er gull tenker jeg. Som dere kan lese i tekstfeltet her til høyre på siden, har jeg et ønske om å bidra til at flere trives med seg selv. Det kan synes som en stor oppgave i dagens kyniske rosablogg-verden. Men jeg har trua.
Trua på at vi alle sammen en dag vil gå med rak rygg og fremheve at vi er glade for å være den vi er. At jeg med mine svakheter og utfordringer likevel er en helt fantastisk utgave av meg selv.

Tilbake til kvalmen og sommerfuglene. Jeg har kastet meg på den nye trenden med å lage gratiskurs på nett. Og jeg har slettes ikke laget det alene. Jeg tok meg med ideen til noen av de flinkeste folka jeg kjenner. De jobber i Engasjert Byrå og heter Marianne, Kolbjørn, Catharina og Mona. Sammen har vi tenkt, diskutert, planlagt og workshoppet. Jeg er så glad for at vi gjør dette sammen!

Resultatet er kurset «Kunsten å markedsføre seg selv» og handler om mye mer enn det. Her vil du lære mer om å finne din egen kjerne, sette gode mål, kommunikasjon, nettverksbygging, bruk av sosiale medier og jobbsøking.

Kurset passer for deg som ønsker å bli en tydeligere utgave av deg selv. Det passer også for deg som er på jobbsøk, i en omstillingsprosess eller ønsker å bli bedre på å gå etter egne mål og drømmer. Kort og godt deg som ønsker å leve et liv nærmere deg selv! Og kanskje passer det akkurat for deg? Jeg håper det.
Det hadde vært så kult å ha deg med!

Påmeldingen til gratiskurset er åpnet og du er hjertelig velkommen inn.
Du finner den her!

Kjenner du andre som kan ha nytte av dette kurset, er jeg glad om du kan tipse videre.

 

PS. Jeg blir superglad og takknemlig om du deler dette blogginnlegget 🙂
Takk!

Forventningens gleder

22 nov

Det er forventning i luften hjemme hos oss. Som en del av en familie der 100% av damene er særdeles ”julete”, er det mye å glede seg til på denne tiden av året. Da den første reklamen med ”julebudskap” kom på TV nylig, hørte jeg jubelrop på stua. ”Nå mamma – nå har julereklamen kommet!”. Jeg fryder meg med barnas juleiver. Glad for at de lar seg begeistre fremdeles. Førjulsmagi er noe helt spesielt  – hvert eneste år. I alle fall for dem som bryr seg om slikt 🙂

Oppe på bokhylla ligger en annen til årsak til at forventningen sus er ekstra høy denne høsten/vinteren. Vi skal nemlig på Lady Gaga sin konsert i Oslo om kort tid.  Det kommer til å bli en stor opplevelse for min 11-åring (og for meg :-)). Musikken hennes er av det enkle slaget, men av en eller annen grunn kan jeg refrenget på ganske mange av hennes sanger. Det har ikke vært til å unngå. Har du først hørt en sang av henne sitter den fast i hjernebarken.  Sånn er det bare!
For en 11-åring er det sikkert ikke coolt å ha med seg en syngende mor på konsert, så jeg har tenkt å legge bånd på meg selv. I alle fall utenpå 🙂

Når vi først er på konsert i Oslo skal vi se oss litt omkring. På spørsmål om hva min datter ønsker å se, var svaret noe uventet. Jeg kunne gjettet meg til slottet, sinnataggen eller salongen til Jan Thomas. Men nei. Svaret kom kontant – jeg vil se regjeringskvartalet. Slik svarer et barn etter 22.juli 2011.

Det er godt å glede seg til noe. Det legger et slags forelskelsens slør over selv hverdagslige gjøremål. Vi snakker mye om det som ligger foran oss, og kjenner at det er med på å gi ekstra energi. Det er deilig!

Av den grunn har jeg kommet til at det både er viktig og godt å ha noe å glede seg til. Like viktig som det er å kunne glede seg over småting i hverdagen. Vi bestemmer jo egentlig selv hvor høyt denne ”gledeslisten” skal ligge.