Påskeferie, brettspill og ekorn!

18 mar

Påskeferie er feelgood av ypperste klasse. For meg har den alltid forsterket overgangen mellom vinter og vår, støvletter og sko, ski og sykkel, vinterjakke og en noe lettere vårbekledning.
Med årets snørike vinter kan det hende at det forsinkes noe …
Her hjemme har jeg hatt en kickstart på våren. Utvalgte vinduskarmer er fulle av spirende krokus. Antageligvis slik «timet» at alle kommer til å blomstre i påsken, mens vi er borte 🙂

I skrivende stund vurderer jeg å ta de med på påskeferie, slik at jeg får full valuta når disse vakre blomstene våkner til liv!

Som alltid har jeg store forhåpninger til påskeuka. Jeg ser fram mot familieliv, uteliv og luksusen ved å roe ned/logge av. Jeg gleder meg til å rusle i fjæra med sola i ansiktet (må jo være optimist) og sitte timesvis under pleddet med de beste bøkene – uten å føle et fnugg av dårlig samvittighet! Kanskje er det derfor påsken er så bra? Den inneholder den perfekte balansen mellom fysisk aktivitet og latskap.

Også i år har jeg ting jeg ønsker å gjøre. Her er et utvalg av disse:
1. Fange ekorn på viltkamera. Som du skjønner krever dette at jeg har et ekorn tilgjengelig … Med andre ord må ting klaffe. Utfordringen med å legge ut mat er at det finnes fugler som ofte kommer ekornet i forkjøpet. Å fange en skjære eller måke på kamera er ikke like heftig. Vi får se hva det blir til. Spennende er det i alle fall!

2. Bake en påskekake eller to. Jeg er egentlig glad i å bake, men det blir ofte innen gjærdeig-kategorien. Oppildnet etter en vellykket morsdagskake, overlesset med smågodt (se bilde under), har jeg lyst til å lage en morsom påskekake. Vet ikke helt hvordan den skal se ut, men den må selvsagt gi en eller annen påskeassosiasjon. Blir den gul? Blir den formet som en påskehare? Jeg vet ikke. Enn så lenge lar jeg meg inspirere av andres bilder.

3. Brettspillmoro. Tradisjonen tro skal vi spille Monopol og Yatzy. I år har vi også investert i spillet «Escape room» etter en anbefaling. Jeg gleder meg!

4. Innta årets første grillmåltid. Dette forsterker alltid vårfølelsen hos oss. Og når man er gift med en nordlending vet man aldri hva som blir servert. Kan godt hende at det blir hvalbiff 🙂 Jeg krysser fingrene for en hjemmelaget pizza stekt på steinplate inne i grillen. Det er supergodt og perfekt som påskemat!

5. For en som meg, som aldri helt vokste fra pennalet med tusjer, saks og fint papir og annet pussel, har jeg alltid glede av et kreativt prosjekt i ferien. I år satser jeg på noen små kuldegrader (i alle fall på nattestid) slik at jeg kan lage dekorativ påskepynt av is – og selvsagt blir det også litt papirklipp for innendørs bruk.

6. Jeg liker jo å være en ambassadør for gode gjerninger. Jeg tenker at det er viktig å huske på andre også i denne høytiden. Kanskje du  kan invitere noen som sitter alene til en middag eller noe annet hyggelig?

Som jeg gleder meg! Å skrive disse påske-bloggpostene har faktisk blitt en hyggelig tradisjon for meg.
Håper at de kan inspirere deg til å gjøre påsken enda gladere og gulere!

Jeg ønsker deg en god, solrik og hjertevarm påske!

Påskeutfordring!

6 apr

Easter2017Gleder du deg til påske? Jeg kan nesten ikke vente. Helt siden jeg var barn har denne høytiden vært spesiell. Jeg tror rett og slett at kombinasjonen påskeegg, vårfølelse, turopplevelser og krim passer særdeles godt for meg!

Som tidligere år er det helt suverent å ha litt påskepussel mellom slagene.
Her er noen tips til hva du kan gjøre:

1. Arranger en «eggjakt». Pakk inn små påskeegg til barna eller barnebarna, naboer eller venner – og la de gå på skattejakt. Lag gjerne et tilhørende skattekart. Dette passer glimrende som utendørs aktivitet, for eksempel i fjæra på en godværsdag. Er været dårlig kan det gjøres innomhus. Her gjelder det å være kreativ!

2. Kjøp blomsterløk og/eller frø. Finn fram krukker og kar, og sett disse i vindusposten eller på et annet egnet sted. Bli vitne til at det spirer og gror rundt deg. Det finnes ikke en mer vårlig aktivitet enn dette. Min favoritt!

3. Lag et alternativt påskeegg til noen som fortjener det. Påskeegg er slett ikke forbeholdt godteri. Det går an å være kreativ! Legg i en frøpose, et dikt du liker godt, en ansiktsmaske eller en ny neglelakk. Super gave for en som trenger å få en liten oppmuntring!

4. For de aller fleste av oss betyr påske en eller annen form for fysisk aktivitet. Det å gå langs elvebredden midt i byen kan også gjøre susen. Det er en fin sjanse til å invitere noen med deg! Og en god anledning til å ta en kaffekopp og en ekstra prat etterpå.
(I Trondheim sentrum har vi fått en merket turløype som heter «Midtbyrunden». En sjarmøretappe på 6,7 km 🙂 Helt genialt!)

5. Finn fram de gamle bordspillene. Ludo, Monopol og Yatzy. La barna få ta del i vår barndoms spill. Husker du Kinasjakk? Det var min favoritt… Det er gøy og mye mer sosialt enn å sitte å glo på skjerm – i allefall som en avveksling.

6. Planlegging. Bruk påska til å legge skumle planer for resten av våren og sommeren. Hva ønsker du å fokusere på? Hva vil du strekke deg etter? Hva vil du oppnå?

7. Gi noen favorittboken din. Del en god leseopplevelse med andre!

8. Utfordre deg selv: prøv å la hele påsken passere uten at du klager unødvendig en eneste gang… 🙂

Utover dette er påsken for meg først og fremst familietid. Med to tenåringsbarn kan det være en utfordring. Uansett er vi flinke til å samles rundt matbordet. Og med en mann som digger matlaging, er jeg utrolig heldig som alltid kan sette meg rett til bords og nyte de lekreste retter. Det setter jeg stor pris på! Og – jeg er ganske sikker på at det blir servert lammelår i år også…

Jeg ønsker deg en god påske!

Fem tips for en glad påske!

18 mar

glede påske 2016Påsken er en ferietid jeg setter stor pris på. Det er noe med plasseringen av den rent tidsmessig. Den ligger midt i skillet mellom støvletter, is og glatt føre – og joggesko, bar asfalt og fuglesang. Det er et viktig og befriende skille. Å kjenne sola varme i ansiktet og skimte den første hestehoven i solhellingen. O glede – det er påsketid!

Jeg elsker å holde på med små prosjekter, enten det er å pusse opp noe eller klippe og lime med saks og papir. Denne påska er prosjektet litt større. Vi er i ferd med å pusse opp et slitt kjøkken. Det gledes, men du verden – det er et upraktisk rom å pusse opp… Ungene finner ikke maten lenger og snart må vi koble fra oppvaskmaskinen. Det er krise. Utover det gleder jeg meg til det endelige resultatet! Man må holde fokus på målet har jeg lært…

I år starter påskeuka med den internasjonale dagen for glede – søndag 20.mars 2016. Jepp – glede har en egen dag og det synes jeg er helt på sin plass! Fordi jeg liker både påske og glede, gir det meg en gyllen mulighet til å gi deg fem tips til noe du kan gjøre for å glede andre i påska.
Her er de:

 1. Kjøp en god bok du har lest og gi den bort til en du synes fortjener det. Å dele leseopplevelser er flott. Å få en bok i overraskelsesgave er gull! En annen variant er å gi bort de bøkene som du selv har lest, og som opptar mye plass hjemme hos deg. Det fine med det er at det blir rom for nye bøker i din egen bokhylle. Påsken er jo tross alt lesetid!
 2. Gi bort noe som du selv har laget! Det er mye glede i hjemmelaget arbeid enten det dreier seg om en nybakt kake eller en heklet duk. Jeg har det siste året hatt dilla på å strikke kjøkkenkluter. Med mine svært begrensede strikkeferdigheter (les: rett, rang, legge opp, felle av) kan jeg akkurat nok til å strikke fine kjøkkenkluter i lekre farger. En fin gave til noen som trenger litt farge i tilværelsen!
 3. Inviter en venn du ikke har sett på lenge til cafébesøk eller en hyggelig gåtur. Øv deg på å lytte til hva vedkommende forteller om livet sitt.
 4. Smil til folk du møter på din vei!
 5. Gi et kompliment til noen som du synes har gjort noe skikkelig bra i det siste.

Det var årets påsketips.
Jeg håper at du tar tak i noen av dem og sprer glede til noen som betyr mye for deg!

Jeg ønsker deg en fin, glad og gul påske!

Påske, vår og godfølelse

26 mar

påskeeggI min barndom var påske ofte skillet mellom bruk av vinter- og sommersko. Jeg husker enda følelsen av å gå i joggesko for første gang! Å kunne finne fram sykkelen i tillegg, gjorde lykken komplett. Med denne frihetsfølelsen godt forankret i minnet, gleder jeg meg alltid litt ekstra til påske.

I år er intet unntak, selv om støvlettene allerede er lagt bort for denne gang.
Påsken er en fin ryddetid. Vinteren skal bort og våren skal inn. Denne årstiden skaper litt ekstra rom for endring. Mer overskudd og lysere dager gjør at ting blir lettere. Den ekstra drahjelpen er det fint å benytte seg av! Hva om du, i denne påsken, gjør noe du har utsatt alt for lenge? Eller rett og slett prøver noe nytt?

Her er mine 5 forslag til en enda bedre påske:
1. Noe nytt: Bak en kake du ikke har bakt tidligere eller gå en tur du aldri har gått før.

2.Ny inspirasjon: Slå deg løs på Pinterest: www.pinterest.com. Her finner du all verdens blogger innen diverse tema. Søker du på «Easter» og «DIY» (Do It Yourself) finner du mange gode ideer til småpussel… Eller kanskje er du interessert i hus og hage? Interiør? Oppussing av gamle møbler? Sjekk ut Pinterest. Kanskje finner du en ny hobby?

3. Rydd i e-posten: Gjør en innboks detox! Si opp alle nyhetsbrev du aldri leser. Slett gamle e-poster du har hatt på hold i lang tid og som du likevel ikke kommer til å gjøre noe mer med.

4. Ny giv: Gjør noe du har utsatt lenge!

5. Ny kontakt: Inviter en venn du ikke har sett på lenge til cafébesøk. Øv deg på å lytte til hva vedkommende forteller om livet sitt.

God påske!

6 tips som gjør påsken enda gulere!

10 apr

paskeMin barndoms påske var fantastisk. Vi var åtte personer som delte på det som må beskrives som en minimal hytte. Den hadde ett soverom, en kjøkkenbenk, et vaskefat var det næreste vi kom et bad –  og utedo selvsagt. Vi hadde godvær hver eneste påske (jeg er nesten sikker på det 🙂 ) og hvert år var jeg en av de bruneste (les: hadde flest fregner) i klassen. Dette forsterket seg ved at jeg, og heldigvis flere med meg, møtte første dag på skolen med hvit, høyhalset genser. Skikkelig show-off!
Jepp – det var konkurranse om flest antall ”likes” den gangen også…

Påsken har alltid vært en av mine favoritthøytider. Fremdeles står den for familieliv, utetid, vårfornemmelse og en daglig dose Kvikklunsj inntatt i en snøfonn i solhellingen. Bare ved å skrive om den, kjenner jeg at jeg gleder meg. Og – jeg har allerede planene klare. Noen av disse er allerede tradisjoner. Som for eksempel å lese bøker – eller det å rydde vekk vinteren og finne fram ”vår og -sommerting”…
Her kommer mine beste tips dersom du ønsker å få enda mer ut av  påska:

 1. Bytt ut en av krimbøkene med en bok som inspirerer deg eller lærer deg noe helt nytt! Hva med en av bøkene om mental trening skrevet av Erik Bertrand Larssen, ”Stille” av Susan Cain eller ”Uperfekt. Våg å vise hvem du er” av Brené Brown?
 2. Inviter partneren din til en god middag. Sett en FuelBox (samtale på boks) på bordet og snakk dere inn i de sene påske-timer…
 3. Gå deg en tur til et sted du aldri har vært før, men lenge har tenkt på å gå til.
 4. Inviter en venn du ikke har sett på lenge til cafébesøk. Øv deg på å lytte til hva vedkommende forteller om livet sitt.
 5. Let deg fram til noen gode foredrag på TED.com. Her kan du virkelig velge fra øverste hylle!
  Noe som sjokkerer: http://www.ted.com/talks/lisa_kristine_glimpses_of_modern_day_slavery
  Noe som inspirerer: http://www.youtube.com/watch?v=34a7UEzZdsA
  Noe som er viktig å tenke på: http://www.ted.com/talks/chimamanda_adichie_the_danger_of_a_single_story
 6. Lag en plan for resten av våren. Hva vil du prioritere før sommeren? Hva vil du få til?

 

Jeg ønsker deg en riktig god og gul påske!