Raushet er gull!

20 sep

whoamiJeg har sommerfugler i magen. Det er fordi jeg står foran en lansering av noe jeg har tenkt på, og jobbet med, lenge. Nå – når dagen endelig har kommet er jeg mest av alt kvalm. Det er rart egentlig. Da jeg satte ned dette som ett av de store målene for 2016 en gang i romjula i fjor, var det en god idé som ga meg stor inspirasjon. Nå er jeg usikker. Mål er ofte rare på den måten. Men jeg vet at det er kvalmen som snakker altså. For langt der inne kan jeg fremdeles kjenne på en gryende forventning og en sitring som sitter godt inne i ryggmargen. Takk og pris for det!

Jeg har alltid ment at gode råd og tips med fordel kan deles med andre. Raushet er gull tenker jeg. Som dere kan lese i tekstfeltet her til høyre på siden, har jeg et ønske om å bidra til at flere trives med seg selv. Det kan synes som en stor oppgave i dagens kyniske rosablogg-verden. Men jeg har trua.
Trua på at vi alle sammen en dag vil gå med rak rygg og fremheve at vi er glade for å være den vi er. At jeg med mine svakheter og utfordringer likevel er en helt fantastisk utgave av meg selv.

Tilbake til kvalmen og sommerfuglene. Jeg har kastet meg på den nye trenden med å lage gratiskurs på nett. Og jeg har slettes ikke laget det alene. Jeg tok meg med ideen til noen av de flinkeste folka jeg kjenner. De jobber i Engasjert Byrå og heter Marianne, Kolbjørn, Catharina og Mona. Sammen har vi tenkt, diskutert, planlagt og workshoppet. Jeg er så glad for at vi gjør dette sammen!

Resultatet er kurset «Kunsten å markedsføre seg selv» og handler om mye mer enn det. Her vil du lære mer om å finne din egen kjerne, sette gode mål, kommunikasjon, nettverksbygging, bruk av sosiale medier og jobbsøking.

Kurset passer for deg som ønsker å bli en tydeligere utgave av deg selv. Det passer også for deg som er på jobbsøk, i en omstillingsprosess eller ønsker å bli bedre på å gå etter egne mål og drømmer. Kort og godt deg som ønsker å leve et liv nærmere deg selv! Og kanskje passer det akkurat for deg? Jeg håper det.
Det hadde vært så kult å ha deg med!

Påmeldingen til gratiskurset er åpnet og du er hjertelig velkommen inn.
Du finner den her!

Kjenner du andre som kan ha nytte av dette kurset, er jeg glad om du kan tipse videre.

 

PS. Jeg blir superglad og takknemlig om du deler dette blogginnlegget 🙂
Takk!

Det røde skrinet

19 okt

Jeg husker TV-aksjonssøndagene godt fra min egen barndom. Mørke, kalde høstdager hvor det var mulig å se på TV hele dagen! Som sant skal sies var vi ikke vant til å se TV før til kvelds på den tiden. Det var rett og slett ikke noe tilbud. En hel dag med underholding og fascinerende innslag, i kombinasjon med norsk raushet og giverglede. En uslåelig kombinasjon for en ung jente som ønsket seg ut i godhetens tjeneste. En annerledes og en spennende søndag!

Jeg husker innslagene fra katastrofeområder. Barn med svulmende mager og fluer i ansiktet. Det gjorde et uutslettelig inntrykk på et barnesinn. Verden kom inn i stua – hele dagen til ende.
Jeg husker også pengesøylene som på en symbolsk måte fyltes en etter en, etter hvert som millionene strømmet inn. Og den vanvittig store sjekken fra regjeringen. Hvor mye hadde vi samlet inn og ville vi klare målet?

Hvert år ble det mer penger enn antatt og Utsira bidro mest med hensyn til flest kroner pr innbygger. Det var slik det skulle være.
Vi spiste middag på stua denne søndagen. Alltid. Dette for å virkelig kunne gjøre nytte av TV-ruta når det først skjedde noe der 🙂 Det var søndagen sin!

Å jobbe i godhetens tjeneste kan gå i arv. Jeg kjenner igjen engasjementet jeg ser i min datter Kaia. Ønsket om å gjøre noe bra i deler av verden der det står dårlig til. Forventningen rundt at nettopp disse pengene skal føre til et bedre liv for noen. Pengene hun og venninnen har samlet inn gjennom forskjellige aktiviteter, er pent lagt på plass i et rødt pengeskrin enn så lenge. Håpets og engasjementets skrin.

På søndag heier vi på Amnesty. Igjen er det klart for en heidundrende innsamling. At det er TV hele dagen er ikke det overskyggende lenger. Men magien henger fremdeles i lufta for min del 🙂
Jeg håper at alle gir så det monner! Ønsker dere en fin og raus søndag.